Vakcinacija životinja

Vakcinacija životinja neretko znači i spas od smrti. Neke od vakcina za pse i mačke predstavljaju i zakonsku obavezu. Pored obaveze, redovne godišnje vakcine za udruženje Pet Mondo predstavljaju i veliki finansijski izdatak. Uključite se i Vi! Spasite i Vi jedan život!

I njima treba vakcina

Briga o zdravlju napuštenih životinja

Pet Mondo, kao registrovano udruženje za dobrobit životinja, ima obavezu da jednom godišnje vakciniše mačke i pse protiv besnila. Pored zakonski obavezne vakcine protiv besnila, sve životinje koje spasimo sa ulice, nakon veterinarskog pregleda, vakcinišemo i protiv zaraznih bolesti, što je vakcina koja je jako važna za njihovo zdravlje. Svake godine, najčešće krajem septembra, potrebno nam je blizu 80 vakcina protiv besnila. Tokom godine obavimo i do 200 vakcina protiv zaraznih bolesti. Sama vakcinacija se organizuje uz pomoć veterinara i uključuje puno jurnjave, skakanja, progriženih rukavica i patika i ogrebanih ruku – i zaštićenih maca i kuca.

Pravilna vakcinacija pod nadzorom veterinara


Danas smo svedoci brojnih grešaka prilikom vakcinacija, a najčešće kada vlasnici ili uzgajivači ili lica koja se bave spašavanjem životinja sami vakcinišu životinje vakcinama, koje u velikom broju slučajeva, nisu čuvane i/ili transportovane u adekvatnim uslovima. Kada se na to doda i nestručna manipulacija i aplikovanje, svedoci smo brojnih problema. Stoga je i važno da se svaka vakcinacija realizuje od strane stručnog lica – veterinara – ako bi sve radnje i preduslovi za samo sprovođenje vakcinacije bili ispunjeni.

Donirajte za vakcinaciju napuštenih pasa i mačaka!

Za nas je redovna godišnja vakcinacija pasa velika finansijska stavka jer u proseku cena jedne vakcine iznosi od 1.000 do 1.200 dinara sa popustom koji kao udruženje dobijemo. Iako volonterski, mi svoj posao radimo odgovorno i vakcinaciju naših kuca i maca smatramo jednim od prioriteta. Pomozite nam da pomognemo što više ugroženih životinja – donirajte novac za nabavku vakcine za jednog napuštenog psa ili mačku. Podaci za uplatu su:
Primalac: Udruženje za dobrobit i zaštitu životinja „Pet Mondo“
Dinarski račun (Banca Intesa): 160-504985-67
PayPal: office@localhost
Doniraj za jednu vakcinu i spasi jedan život!

Related Posts