Postanite staratelj

Ako imate mesto u vašem srcu i domu za napuštenog psa ili mačku, ali niste spremni da ih trajno usvojite, razmislite da pružite privremeni smeštaj napuštenoj životinji i uključite se u Pet Mondo program starateljstva. Naš program omogućava ljubiteljima životinja da pruže privremenu brigu za mačiće i štence ali i odrasle pse i mačke. Nekim životinjama je možda potreban dom samo na nekoliko dana ili nedelja, dok je drugima možda potrebno nekoliko meseci pažnje i nege. Ponudite svoj dom ljubimcu kojem je to najpotrebnije, i pripremite ga za pronalazak stalnog doma.

Bolesni ili povređeni, stari ili tek rođeni – sve ugrožene životinje koje spašava Pet Mondo kroz naš program starateljstva dobijaju šansu za život:

 • Skotne mačke i kuje: Kad god nam fizički kapaciteti to omoguće, mi spašavamo mačke i kuje koje su skotne. One zahtevaju posebnu ljubav i brigu u kućnom okruženju dok ne dobiju svoje mlade i brinu se o njima dok ne porastu dovoljno za prve vakcine i bezbedno udomljenje.
 • Mladi mačići i štenci: Svi naši članovi već imaju pse ili mačke o kojima brinu. Neki mladunci koje spasimo su previše mladi da bi bili smešteni zajedno sa drugim životinjama zbog nerazvijenog imunološkog sistema. Oni zahtevaju stalnu brigu dok ne budu dovoljno stari da se vrate kod nas i pronađu udomitelje.
 • Novopronađeni psi i mačke: Često se dešava da nemamo više mesta za prijem novih životinja,  a ima još života za spasavanje! Dok se privremeno starate o spašenoj životinji, možete naučiti sve o njoj (šta voli, šta ne, kakve su joj navike itd.) Pa, kada se vrate pod našu brigu, možemo ih odmah smestiti u najbolji stalni dom.
 • Životinje sa posebnim potrebama: Povređenim i operisanim životinjama su često potrebni rehabilitacija i odmor. Neki psi i mačke jednostavno ne funcionišu sa drugima i takva im je okolina previše stresna! Svima njima je potreban  privremeni smeštaj  sve dok ne budu u mogućnosti da pronađu svoj dom zauvek.

Stalno smo u potrazi za zainteresovanim porodicama koje bi se uključile u program starateljstva i u spašavanje još više napuštenih životinja. Svesni smo da to ponekad može biti veliki izazov za staratelje – i zbog ljubavi i predanosti koju ulažu, a najviše, u opraštanju od psa ili mačke o kojoj su se brinuli neko vreme. Uloga staratelja je stoga jako važna. Svaki pas ili mačka kojem obezbedite privremeni smeštaj, ima veću šansu za srećniji i zdraviji život sa svojom novom porodicom.

Naša podrška starateljima
 • Hranu, lekove, igračke i druge osnovne namirnice obezbeđujemo zajedno sa uputstvima za obuku i negu.
 • Veterinari sa kojima sarađujemo i članovi udruženja Pet Mondo takođe mogu pružiti svoju pomoć ako to bude potrebno.
 • Mi obezbeđujemo prevoz do staratelja, veterinarske ordinacije i svih drugih lokacija i objekata, po potrebi.
Odgovornosti staratelja
 • Staratelj je odgovoran za praćenje zdravstvenog stanja i ponašanja ljubimaca,  i izveštavanje o tim informacijama
 • Takođe, staratelj je odgovoran za pružanje smeštaja, skloništa, socijalizacije i ljubavi ljubimicima o kojima brine
 • Kada je potrebno, staratelj je odgovoran za davanje lekova i obezbeđivanje posebne ishrane životinjama.
Kako postati staratelj
 • Kontaktirajte nas i zakažite sastanak kako biste razgovarali o ličnim ciljevima i odredili najpogodniji način za uključenje u program starateljstva.
 • Zakažite obilazak vašeg doma da biste se uljučili u program starateljstva. Napomena: Obilazak mesta smeštaja se sprovodi najmanje jednom godišnje.
 • Prisustvujte našoj obuci o programu starateljstva.

Ulazak u Pet Mondo program starateljstva počinje sa završetkom svih gore navedenih koraka. Doprinesite „da sve napuštene životinje dobiju svoj dom“ tako što ćete obezbediti privremeni smeštaj i brigu za one kojima je to najpotrebnije!

Učešće u programu starateljstva je jedinstveno iskustvo kojim se život napuštenih životinja instantno menja na bolje. Vaš čin dobrote, biće nagrađen na načine koji se ne mogu opisati. Starateljstvo može biti fleksibilnije od drugih volonterskih poslova koji zahtevaju od ljudi da se pojave u određeno vreme na određenom mestu. Pet Mondo program za starateljstvo je dinamičan i prilagodljiv, a najveća satisfakcija je dobrobit i zahvalnost napuštenih životinja. Čak i ako ne možete da pružite privremeni smeštaj ili da udomite životinju, postoje i drugi načini da pomognete.