Drugi načini da pomognete

Svako može da doprinese dobrobiti životinja u Srbiji, bilo kroz udomljenje ili starateljstvo, bilo izborom proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nenošenjem odeće i obuće od kože i krzna ili aktivnim promovisanjem dobrobiti životinja i konkretnom pomoći napuštenim psima i mačkama. Mogućnosti su beskrajne. Ispod su navedene neke od ideja koje Vas mogu insipirisati da uzmete učešće i pomognete onima kojima Vaša pomoć bukvalno znači šansu za život!

I njihov život vredi – pomozi, spasi život!

Korporativno angažovanje

Pokrenite vašu kompaniju da pomogne životinjama kroz humanitarne programe. Ukoliko kompanija u kojoj radite ima i sprovodi društveno-odgovorne inicijative, podstaknite vaše poslodavce da uzmu učešće u programima namenjenim dobrobiti životinja.  Naši paketi sponzorskih i/ili donatorskih pogodnosti mogu se prilagoditi poslovnim ciljevima svake kompanije. Mogu uključivati saradnju sa udruženjem Pet Mondo pri promociji internih i eksternih događaja i aktivnosti na unapređenju vidljivosti brenda.

Poklonite neophodno

Životinje o kojima se brinemo do usvajanja imaju različite potrebe, ali svima treba mesto za spavanje, hrana i preventivna nega. Dole su navedeni osnovni proizvodi koji su nam potrebni za svakodnevnu brigu o našim psima i mačkama:
– Suva hrana za mlade i odrasle pse i mačke
– Mlečna formula za štence i mačiće
– Posip za mačke
– Krevetići, dušeci i podmetači za pse i mačke
– Ogrlice i povodci
– Posudice za hranu i vodu

Postanite sponzor

U proseku, potrebno nam je 6 – 9 meseci da izlečimo i socijalizujemo psa ili mačku i pronađemo adekvatnog udomitelja. Stoga tražimo sponzore koji bi nam pomogli u troškovima za hranu, lečenje i veterinarsku negu. Kako sponzorstvo funkcioniše:
1. Izaberete ljubimca kojem želite pomoći i uplatite za njegove mesečne troškove
2. Dobijate redovna obaveštenja o ljubimcu kojem pomažete
3. Kada se sponzorisani pas ili mačka udomi – dobijate njihov foto-album i zahvalnicu potpisanu šapicom!

Počasne donacije

Počasne donacije su odličan način da se upotpuni svaka specijalna prilika, koju svi iskusimo bar jednom u životu. Proslava organizovana u čast voljene osobe, kućnog ljubimca ili nekog važnog događaja. Za one ljude za koje je teško kupovati poklone, počasna donacija u njihovo ime, savršena je ideja za poklon, a i jedinstvena prilika da se pomogne napuštenim životinjama. Za svaku počasnu donaciju koju obezbedite, izabrenoj osobi šaljemo personalizovanu zahvalnicu na kojoj je navedeno da je u njihovo ime učinjena počasna donacija napuštenoj životinji.

U čast i kao pomen

Donacija kao pomen je izuzetno dirljiv način da iskažete poštovanje gubitku voljene osobe ili dragog ljubimca. Ove donacije obezbeđuju sećanje na vaše voljene i slave uspomenu na njih kroz podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vaš poklon u vidu ove donacije ne samo da predstavlja vašu ljubav i brigu, već takođe pomaže i udruženju Pet Mondo da ispunimo našu misiju saosećajnijeg društva u kojem se životinje zbrinjavaju i vrednuju. Donatorima šaljemo zahvalnicu za dirljiv gest pomoći i u slavu preminulog.

Posebne prilike

Proslavite veridbu, svadbu, rođendan, maturu, diplomski i druge posebne prilike i važne životne događaje tako što ćete donirati pomoć Pet Mondu. Kao znak zahvalnosti gostima koji prisustvuju Vašem posebnom danu, možete, pored standardnih poklona, razmotriti davanje donacije za pomoć ugroženim životinjama. Tako npr. umesto tradicionalnog cveća koje brzo uvene, novac namenjen poklonu možete preusmeriti ljubimcima kojima treba hrana i nega. Na taj način vaš specijalni događaj činite još posebnijim i delite svoju sreću sa drugima!

Budite organizator ili učesnik događaja

Tokom godine se u Srbiji organizuju brojni događaji: koncerti, predstave, sportska takmičenja i slično. Ovakva dešavanja privlače raznoliku publiku, nudeći za svakog ponešto i dajući brojne promotivne mogućnosti. Oni su ujedno i prilika za organizaciju ili učešće u humanitarnim inicijativama sa ciljem prikupljanja sredstava za životinje, ali i promocije važnih društvenih inicijativa. Ako organizujete neki događaj ili u njemu učestvujete kao inicijator, sponzor ili učesnik – pozovite i nas! Ili, još bolje, dođite na humanitarne događaje koje mi organizujemo!

Reklamirajte se putem naših digitalnih medija

Pomozite napuštenim životinjama dok promovišete vašu veterinarsku ordinaciju ili prodavnicu hrane i opreme za kućne ljubimce reklamiranjem na našoj veb stranici, kao i na stranicama naših društvenih mreža. Naša publika, ljudi koji vole životinje, predstavlja vaše ciljno tržište. Oni vrednuju svoje ljubimce kao deo svoje porodice i ne štede novac, dajući „svojoj deci“ najbolje što se nudi od hrane, igračaka, redovne nege, veterinarske nege i svega ostalog. Ljubitelji životinja znaju da je bolji svet za naše ljubimce ujedno i bolji svet za sve nas!

Kupite naše proizvode i promovišite nas

Kao neprofitno udruženje koje se samofinansira, pokušavamo da obezbedimo neophodna finansijska sredstva za dobrobit životinja sa ulice. Postoji mnogo načina da pomognete ugroženim psima i mačkama – od kupovine naših kolačića, majica i šolja, do kupovine artikala sa naših aukcija. Pratite nas na društvenim mrežama i na stranicama namenjenim za internet aukcije i online prodaju. Takođe, možete nam pisati ukoliko ste zainteresovani da kupovinom naših proizvoda pomognete našim napuštenim i bolesnim životinjama.

Ako želite da pomognete, javite nam se. Tvitujte vaše predloge i sugestije koristeći hashtag #PetMondoSerbia ili postavite vaše ideje i inicijative na našu Pet Mondo Serbia Facebook stranicu. Zajedno možemo doprineti da sve napuštene životinje dobiju svoj dom!