Voda za životinje sa ulice

U vreme veoma visokih temperatura svima je potrebna voda. Njome se najlakše rashladimo i osvežimo. Kako je ljudima potrebna voda za ugodan topao dan, tako je važna i svim životinjama.Razlika je u tome što se mi možemo snaći, kupiti vodu, znamo gde je ima, a pas to ne može da uradi.
voda_za_napustene_zivot

Sigurno šetajući ulicama sretnete bar jednu ili više napuštenih životinja na koje se sažalite ili ih jednostavno zaobiđete misleći da su one problem. Zapravo nije tako. Problem je u ljudima koji ne vode računa o svojim ljubimcima i puštajući ih na ulicu ugrožavaju život kako životinje tako i ljudi. Svako ko nema, a želi ljubimca mogao bi da učini human gest i udomi životinju sa ulice, umesto što će trošiti novac na kupovinu ljubimca. Human gest prema životinjama ne mora biti samo njihovo udomljavanje, kao pojedinac, ukoliko ste ljubitelj životinja, a nemate uslove za udomljavanje životinje, možete im pomoći malim gestom. Naročita pomoć potrebna je u toplim letnjim danima kada životinje koje žive na ulici nemaju hranu,vodu ili sklonište.

Životinje piju vodu odakle stignu, ali kada je vrućina ogromna, ni voda nije svuda dostupna. Iako ne umeju da se požale, životinje sa ulice su svakako žedne. Svi vlasnici pasa i mačaka bi trebali da pomognu napuštenim životinjama sa ulice. Možda ih ne možete spasiti od toplotnog udara, sunčanice, solarnog dermatitisa i ostalih opasnosti koje vrebaju u letnjem periodu, ali ipak im možete malo olakšati tako što ćete ih nahraniti i dati im vodu. Neka svako od nas postavi po 5 posudica sa vodom u hlad i menja vodu dva puta dnevno, nijedna životinja sa ulice bar neće biti žedna!
Pridružite se našoj inicijativi! Obezbedite i vi vodu za napuštene pse i mačke, ali i ptice!