Upoznajte Bleka – još jednu spašenu dušu sa ulice

Sa sigurnošću tvrdimo da bi Blek sigurno uginuo u teškim mukama da ga nismo preuzeli i sklonili sa ulice jednog hladnog zimskog dana, na izmaku godine. Nakon višenedeljnog lečenja Blek je ozdravio i pokazao svoj predivan karakter. Drago nam je što smo ovu nežnu dušu sklonili sa ulice i oporavili u potpunosti!

Blek je pas star oko godinu i po dana. Pronađen je sklupčan, na snegu na ulicama Novog Sada. Iako je izgledao potpuno zdrav, bio je pozitivan na Giardia i Corona virus. Blek je primao zahtevnu medicinsku terapiju da bi ozdravio. Skoro tri nedelje smo strepeli nad njim. Najverovatnije kao rezultat lečenja i intenzivne terapije, Blek je razvio blaži oblik gastroenteritisa (upala želuca i creva) i mora koristiti posebnu hranu, kao i probiotike.
Blek je težine oko 15 kg. Kada se potpuno oporavi, treba bi da ima oko 18 kg. Voli da se igra sa drugim psima i velikim i malim, ali on zaista najviše voli da se igra sa ljudima! Odlično se slaže sa decom – uživa u njihovoj pažnji. Iako je kod nas relativno kratko, Blek se odlično snalazi u savladavanju svih osnovnih komandi.
Zaista će biti pravi ljubimac i doneće radost porodici koja odluči da ga usvoji. Molimo vas da nas kontaktirate ako ste zainteresovani za usvajanje ili želite da budete njegov sponzor!