Tužni momak sa ulice

Za stotine hiljada pasa i mačaka ulice Srbije su jedini dom. Veliki i mali, stari i mladi, bolesni i zdravi, osuđeni su na milost i nemilost prolaznika i svakodnevno prelaze kilometre i kilometre u potrazi za skloništem, hranom i vodom. A, ovaj mališa je jedan od njih!
Nedavno udomljeni_Mili

Nađosmo jutros ovog sićušnog mladog momka. Hladno je vreme, pada sneg, a on izgleda nema nikoga svog. Prema informacijama od veterinara, ova mrvica od 7 kg je gradski pas, starosti oko 10 meseci, a prema postovima na Facebook grupama iz Beograda vidimo da se već skoro dve nedelje objavljuje da je na ulici, ali da ga niko ne traži. Omanjeg rasta, sa dužom dlakom, po hladnom vremenu može samo da se ozbiljnije razboli – stoga smo odlučili da ga sklonimo sa ulice.
Da li je kod nekoga već bio – ne znamo, ali znamo da bi bilo sjajno da ima svoj dom! Ovako sićušan teško da bi preživeo duže na ulici – stradao bi ili od automobila ili drugih pasa. Kada se zagledate u njihove oči, videćete da je pravi mali mudrac koji je mnogo toga proživeo. “Svima je jasno da su ljudi problem: uzmu psa, a ne znaju kakva je to tačno obaveza. Nemarni su, površni, misle kako je pas sladak, a onda ga se reše kad malo naraste ili ostari. Ne razmišljaju o životinji kao o živom biću, nego kao o predmetu. Naš zakon životinje gleda kao predmete i to je ono što bi trebalo menjati: u Francuskoj su životinje bića i prema njima se postupa kao prema svjesnim bićima, a ne stvarima”, istakla je Mila Rajković, predsednica udruženja za dobrobit i zaštitu životinja „Pet Mondo“.
Ima li neko ko bi ovom mališanu otvorio vrata svog doma i svog srca? Zaista je neodoljiv!
Pomozite njemu ili nekoj drugoj Pet Mondo kuci ili maci da nađe svoj dom! Na njih nećete potrošiti milione jer traže samo malo hrane i veterinarsku negu, nećete utrošiti sate svog slobodnog vremena jer traže samo malo ljubavi i pažnje i neće vam zauzeti ceo stan jer im treba samo jedan mali kutak za bezbrižan san!