Tri mačeta spašena iz šume

Udruženje Pet Mondo poziva sve ljude da direktno pozovu nadležne organe u situacijama kada nađu ugrožene i napuštene životinje u šumi ili pored puta. U situacijama kada se radi o životu i smrti - svaki minut je od presudnog značaja! Nemojte zvati udruženja, već požurite kod veterinara!

Mačići su spašeni iz kutije! Juče smo imali još jednu misiju spašavanja života! Tokom neobavezne šetnje u šumi sa svojim psima, jedna od članica našeg udruženja, pronašla je tri mačeta, stara nešto manje od dva meseca, duboko u šumi. Mačići su ostavljeni u zatvorenoj kutiji za patike, bez hrane i vode.

„Nema izgovora za ljude koji ostavljaju bespomoćne životinje u kutijama ili ih vezuju i ostavljaju na jakom suncu. Odustvo razumevanja i nemar na koji nailazimo prilikom spašavanja životinja je nedopustiv“, kaže Mila Rajković, osnivač i predsednik udruženja Pet Mondo, koja je spasila mačiće.

„To se stalno ponavlja. Mnogo puta, kao što je slučaj sa ovim mačićima od danas, te nedužne životinje su u kritičnom stanju – preplašene, izgladnele, dehidrirane i izložene napadima divljih životinja ili drugim opasnostima kao što su točkovi automobila. Nadamo se da će napori našeg veterinara Srećka dati rezultat. ”, dodala je ona.

Rano je reći, ali za sada oporavak teče po planu. Sva tri mačeta, dva mužjaka i jedna ženka, bolje izgledaju i ponašaju se nego dva dana ranije, kada su nađeni. Očigledno, stvari su lako mogle da se završe i na gori način da su mace samo koji minut duže provele u zatvorenoj kutiji.

U slučaju da želite da im pružite podršku, da pomognete da dobiju adekvatnu hranu i veterinarsku negu ili ako želite da usvojite nekog od mačića, kontaktirajte nas ovde. Možete nas kontaktirati i preko naših stranica na društvenim mrežama.