Spašavanje Mimana – psa setnih očiju

Napušten i uplašen, slomljenog srca i tužan - ovo je priča o Mimanu. Malog psa kojeg smo spasili sa ulice i koji nikada ne bi trebalo da ostane na hladnim ulicama i smrzava se. Pridružite se našim naporima i pomozite Mimanu - usvojite ga, ponudite mu privremeni dom ili donirajte za njegovu hranu i negu!

Ovaj slatki 1,5-godišnji pas pronađen je u blizini Novog Sada. Operacija spašavanja bila je pomalo rizična – bili smo zabrinuti da ne strada pod točkovima automobila, pa smo ga polako pratili, pokušavajući da ga preusmerimo na sigurnije mesto. Poprilično smo se namučili i prešli nekoliko kilometara je bi mali Miman pobegao svaki put kada bismo mu prišli. Prva tri puta nismo uspeli! Nekoliko dana kasnije ponovo se pojavio u drugom delu grada. Ljubazne devojke iz obližnje prodavnice su nas pozvale i javile da je Miman kod njih. Zadržale su ga u prodavnici da se malo ugreje i oporavi dok mi nismo stigli. Kada smo došli, nije se opirao. Naprotiv! Mali Miman je konačno shvatio da mi samo pokušavamo da mu pomognemo (ili ga je možda privukao miris ukusne poslastice). Odvezli smo ga pravo u veterinarsku ordinaciju da proverimo njegove podatke ukoliko je čipovan i da onda, eventualno, prođe našu redovnu proceduru koju primenjujemo svaku put kada pronađemo psa ili mačku na ulici.
Saznali smo da pas nema vlasnika, da se zove Miman, da ima oko 9 kg, da je kastriran i čipovan na grad Novi Sad. Sa javnim preduzećem Zoohigijena potpisali smo potom ugovor o usvajanju i zvanično i zakonski smo preuzeli brigu za Mimana. Kada smo sredili papirologiju, Miman je pregledan od strane veterinara. Urađeni su mu svi neophodni testovi koji su pokazali negativan rezultat. Mimana smo smestili u Beograd kod članice našeg udruženja i odmah se prilagodio.

On je veoma nežan, pun ljubavi i poslušan i još uvek je razigran i radoznao. Izgleda kao da ponovo proživljava svoje pseće detinjstvo koje je propustio dok se borio za opstanak na ulici.
Mimanu je potrebna brižna porodica udomitelja koji bi mogli da mu ponude trajni dom, gde može da provede naredne godine srećno i voljeno. Naravno, Miman će ostati pod našim krovom i deo naše porodice dok se ne usvoji. Da biste usvojili Mimana, molimo vas da pogledate našu proceduru usvajanja ovde. Ukoliko želite, možete i da budete Mimanov sponzor do udomljenja – za više informacije kliknite ovde.