Otrovano 5 naših pasa!

Zamislite koliko neko može da bude drzak, pa da u privatni posed baci otrov koji je usmrtio pet pasa?! To su psi koje smo spasili sa ulice, odgajili malte ne na flašicu i neki monstrum je sebi dao za pravo da ih liši života! Koliki nečovek trebaš biti da uradiš tako nešto?!

U poslednjih 36 sati svedoci smo strašnih scena koje smo imali prilike da vidimo samo u horor filmovima.
Nora, Luna, Vili, Leni i Rundo… Prvo troje nisu napunili ni godinu dana, Leni je bio na korak od udomljenja, a desetogodišnji Rundo je spokojno uživao u penzionerskim danima. Svi su otrovani i uginuli u najvećim mukama pred našim očima! Neko je, a imamo indicije i ko, pod okriljem noći prosuo otrov u ograđeni prostor u privatnom vlasništvu u kojem su bili smešteni naši psi.
Znate li kakav je užas gledati jadnu životinju koja nikome ništa nije skrivila kako se muči i umire u najstrašnijim mukama? I tako 5 puta! Kako čovek da se oporavi od toga kada su svuda prisutni tragovi njihove borbe za život?! Slučaj smo odmah prijavili nadležnim organima i policija je obavila uviđaj. Dostavili smo i ostatke hrane sa otrovom koje smo našli na više mesta. Tela uginulih životinja su poslata na obdukciju i preliminarni nalazi potvrđuju trovanje – čekamo zvaničan izveštaj. U procesu smo podizanja krivične prijave i spremni smo da učinimo sve što je neophodno da počinioci dobiju adekvatne kazne za ovakav pomor.

Otrovani_psi_1
Otrovani psi_2

Nora, Luna, Vili, Leni i Rundo… Svi spašeni sa ulice, uredno vakcinisani, čipovani, socijalizovani, spremno su čekali šansu da ih neko primeti i učini delom svoje porodice. Nažalost, drugu šansu nisu dočekali! Uskratio im je to čovek – monstrum. A, i mi smo ih izneverili jer ih nismo sačuvali od monstruma. Kletve, psovke i pretnje neće vratiti u život ove nevine dušice! Neće ni promena zakona, – ali će sprečiti da se stradanje nedužnih bića nastavi! Javnost treba da bude upoznata sa svim detaljima ovog gnusnog čina. Ubiti ili povrediti životinju je jednako monstruozno kao i ubiti čoveka. I zato onaj ili oni koji su ovo ubistvo pasa počinili moraju krivično da odgovaraju. Ovim gnusnim činom počinilac ili počinioci su prekršili najmanje tri člana krivičnog zakona Republike Srbije.
Pozivamo sva udruženja i pojedince da nam se pridruže – da napravimo radnu grupu i da već jednom za svagda stanemo na put dugoj tradiciji trovanja nedužnih životinja! Trovanje pasa životinja je pojava na koju bi se moralo energičnije reagovati, posebno imajući i opasnost po ljude koju predstavlja razbacivanje otrova po  javnim površinama.