Istinita priča o borbi za život

Slučajni prolaznik, član udruženja Pet Mondo, nailazi na "kamen" na prometnom putu. Ispostavlja se da je u pitanju mače staro nekoliko nedelja - izgladnelo i dehidrirano. Preuzeli smo brigu o njemu, nazvali smo ga Boris, deo je Pet Mondo porodice i biće sa nama dok ne nađe dom.

Već tradicionalno, leti nalazimo napuštene mačiće na svakom koraku, što znači da se i drugi ljudi širom zemlje susreću sa zalutalim mačićima više nego bilo koje drugo doba godine. U priči koja je istovremeno i dirljiva i stresna, majušno mače je spašeno nakon što je nađeno na sred autoputa. Staro svega par nedelja, tek progledalo mače je neko vreme provelo sedeći na sredini puta, gde ga je nekoliko automobila skoro pregazilo pre nego što je naš član naišao i zaustavio automobil da spasi malu životinju.

Nazvali smo ga Boris jer ima neverovatnu želju za životom i bori se za opstanak. Vodili smo ga na seriju veterinarskih pregleda tokom poslednjih nekoliko dana – nije više dehidriran, jede redovno i očišćen je od parazita. Sve izgleda dobro, izuzev okica – mali Boris ima ozbiljnu infekciju oka i mi činimo sve što je u našoj moći da mu spasimo vid.

A, ovaj mali momak pokušava da pomogne i sam sebi. Pogledajte njegove napore da ponovo vidi u narednom videu:

Za malog Borisa i za sve male junake koji zaslužuju bolji život i svetliju budućnost. Jer, svako zaslužuje novu šansu! U slučaju da želite da im pružite podršku, da im pružite pomoć u hrani i veterinarskoj nezi ili ako želite da usvojite neko mače, javite nam se.
#SpasiteBorisa #UdomiNeKupuj #NoHomelessPets #PetMondoSerbia