News

Akcija Da svaki ljubimac cover
https://www.petmondo.rs/vesti/da-svaki-ljubimac-ima-dom/
Da svaki ljubimac ima dom
Na ulicama Srbije preko 350.000 napuštenih životinja svakodnevno se bori da preživi. Umorni, gladni, bolesni, neretko su i žrtve okrutnih ljudi. U akciji sa TC Promenada iz Novog Sada, Tehnomanije i Pet Republic skrećemo pažnju na probleme životinja sa ulice. Posetite nas 09.04!
2022. cover
https://www.petmondo.rs/vesti/da-nam-svima-2022/
2022. = godina sreće i uspeha
Nova godina je trenutak kada sabiramo utiske, popisujemo šta smo sve postigli u prethodnih 365 dana, ali i prebacujemo sebi ako nismo stigli da uradimo nešto što smo isplanirali za prethodnu godinu. Iako nas je samo 3 u udruženju, uvek može više i bolje!
Stenci iz fabrickog kruga traze dom - cover
https://www.petmondo.rs/vesti/stenci-iz-fabrike-traze-dom/
Štenci iz fabrike traže dom
Nije poznat tačan broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama Srbije. U čoporima ili pojedinačno, napušteni psi i mačke se prilagođavaju životu na ulici i borbi za opstanak. U potrazi za hranom i vodom, susreću se s ljudima, koji neretko i neopravdano pokazuju strah, odbojnost i netrpeljivost prema njima.
Lena_tumor_cover
https://www.petmondo.rs/vesti/leni-treba-nasa-pomoc/
Leni treba naša pomoć
Stariji psi često završe na ulici. Bolesni, iznemogli, zanemoćali - umesto da bezbrižno provedu penzionerske dane, strepe od svakog novog dana. Lena je jedan od naših seniora i sa nama je punih 12 godina. Lena je ozbiljno bolesna i treba joj naša pomoć. Pomozite i Vi!
Vakcinacija pasa i macaka - cover
https://www.petmondo.rs/vesti/podrzite-i-vi-vakcinaciju-pasa-i-macaka/
Podržite i Vi akciju za vakcinaciju
Vakcinacija životinja neretko znači i spas od smrti. Neke od vakcina za pse i mačke predstavljaju i zakonsku obavezu. Pored obaveze, redovne godišnje vakcine za udruženje Pet Mondo predstavljaju i veliki finansijski izdatak. Uključite se i Vi! Spasite i Vi jedan život!
Stop sign
https://www.petmondo.rs/vesti/online-peticija/
Online peticija – STOP trovačima
Pokrenuli smo peticiju na sajtu peticije.online pod nazivom "STOP trovačima - ZA ograničen i kontrolisan promet hemikalija i pesticida". Želimo da skupimo što više potpisa i da pošaljemo zahtev nadležnim ministarstvima za izmenu Pravilnika o prometu hemikalija.
Trovanje_pasa_0
https://www.petmondo.rs/vesti/otrovani/
Otrovano 5 naših pasa!
Zamislite koliko neko može da bude drzak, pa da u privatni posed baci otrov koji je usmrtio pet pasa?! To su psi koje smo spasili sa ulice, odgajili malte ne na flašicu i neki monstrum je sebi dao za pravo da ih liši života! Koliki nečovek trebaš biti da uradiš tako nešto?!
Macak iz Banje_2
https://www.petmondo.rs/vesti/spasavanje-macka-iz-vrnjacke-banje/
Spašavanje mačka iz Banje
Problem napuštenih životinja u Srbiji prisutan je dugi niz godina. Neodgovorni vlasnici predstavljaju najveći razlog usled kog ulicama ovog grada šetaju napušteni psi i mačke. Njihov život na ulici je svakodnevna borba i nikada ne znaju da li će dočekati sutra.
Macici_borba za zivot-min
https://www.petmondo.rs/vesti/borba-za-zivot/
Borba za život
Životinje nas čine plemenitima i unose radost u naš život. Za većinu životinja sa ulice svaka pomoć, pa makar i mala, znači spas od izvesne smrti. Mladi, još uvek slepi mačići nisu imali šansu da prežive što od hladnoće, što od gladi i žeđi. Bez majke, sami, prepušteni na milost i nemilost.
Pas_sa_ulice_Mili
https://www.petmondo.rs/vesti/tuzni-momak-sa-ulice/
Tužni momak sa ulice
Za stotine hiljada pasa i mačaka ulice Srbije su jedini dom. Veliki i mali, stari i mladi, bolesni i zdravi, osuđeni su na milost i nemilost prolaznika i svakodnevno prelaze kilometre i kilometre u potrazi za skloništem, hranom i vodom. A, ovaj mališa je jedan od njih!
1 2 4