Algoritam „Koji ljubimac je za Vas?“

Vlasnici često udomljavaju ili kupuju životinje „prema lepoti“, a ponekad i zbog trenda, ne obraćajući pažnju na svoj karakter, niti karakter životinje.  Svi ljudi su različiti, imaju jedinstven DNK, i unikatne osobine… i … pogodite šta? I mačke i psi imaju jedinstvene karaktere.  Bilo da prvi put udomljavate psa ili mačku ili ste već ranije brinuli o kućnim ljubimcima u vašem domu, važno je da sagledate svoje želje i mogućnosti, kao i da imate bar okvirnu ideju o karakteru životinje kojoj želite da pružite svoj dom. Naš jedinstveni algoritam analizira ličnost udomitelja, upoređuje je sa karakterom psa ili mace koji traže dom i određuje da li je životinja koju ste izabrali najbolji ljubimac za Vas i Vašu porodicu.

Izazovi u pronalaženju najboljeg ljubimca za Vas

1

Teško je proceniti najboljeg kućnog ljubimca za Vas i Vašu porodicu samo na osnovu fotografija i kratkog opisa. Da biste znali da li su oni za vas pravi, morate ih i lično upoznati. Ali, samo to nije dovoljno za veliku odluku kao što je usvajanje živog bića čiji život i boljitak zavisi isključivo od Vas!

2

Potencijalni udomitelji su neretko u dilemi kako bi se novi pas ili mačka uklopio u njihov dom i svakodnevne obaveze. Međutim, mnoga prihvatilišta i udruženja za dobrobit životinja, ni pored najbolje volje, ne mogu uvek „pogoditi“ koji ljubimac bi najbolje odgovarao željama udomitelja.

3

Neka udruženja ili pojedinci koji su spasili psa ili macu sa ulice i sada joj traže dom često nemaju dovoljno informacija o životinjama koje udomljavaju. Usled nedovoljno prostora ili resursa, nisu u prilici da adekvatno zbrinu životinju pre udomljavanja.

4

Kao posledica svega, dešavaju se situacije da se ljubimac, koji je prethodno „srećno“ udomljen, nađe na ulici i ponovo ostane bez doma. I tada nastaje problem – i za te nesrećne životinje, i za ljude i organizacije koji su uložili maksimalne napore da ih sklone sa ulice i nađu im dom.

LIČNOST UDOMITELJA

Tokom istraživačkog rada, sproveli smo više desetina intervjua sa potencijalnim udomiteljima. Na osnovu zaključaka, formirali smo dve glavne kategorije udomitelja:
1. Osobe koje nikada ranije nisu imale kućnog ljubimca i žele da usvoje mačku ili psa po prvi put;
2. Osobe koje su tokom života imale, odnosno imaju psa ili mačku i žele da usvoji još jednog ljubimca.
Ponašanja i verovanja, frustracije i strahovi, kao i ciljevi i potrebe, značajno se razlikuju između ovih tipova osoba. Stoga, za potrebe ispitivanja kompatibilnosti prikupljamo različite informacije, u zavisnosti od tipa udomitelja.

ISPITIVANJE KOMPATIBILNOSTI

Svi Pet Mondo ljubimci imaju svoje zdravstvene kartone u koje evidentiramo ne samo podatke o vakcinama, već i detaljnije informacije o karakteru pasa i mačaka o kojima brinemo.  Naša procena prevazilazi samo procenu ponašanja ili agresivnosti. već pruža informacije o individualnim potrebama svake mačke ili psa. Sastoji se od pet testova koje organizujemo kako bi se odredila njihova opšta ličnost, uključujući prijateljstvo, razigranost, energetski nivo i motivaciju. U našim testovima nema tačnih i netačnih odgovora – suština je da se karakteristike njihove ličnosti „poklope“ sa Vašim potrebama i očekivanjima – pa da dobijemo obećavajući potencijal za trajno udomljenje.

UPOZNAJTE PRAVOG LJUBIMCA ZA VAS

Dolazak novog ljubimca u vašu porodicu je važan događaj! Molimo vas da ne birate mačku ili psa isključivo na osnovu izgleda. Ličnost, starost i sposobnost ljubimca da se uklopi u vaš životni stil su najvažniji faktori pri odabiru prijatelja sa kojim ćete podeliti narednih 15 do 20 godina života. Oslonite se na Pet Mondo i koristite naš sistem procene u odlučivanju koji ljubimac je najbolji za Vas.  U životinje koje smo sklonili sa ulice, mi ulažemo svoje znanje, vreme i novac i izuzetno nam je stalno da nađu najbolji mogući dom. Stoga koristimo najsavremenije metode da budemo sigurni da pas ili maca koje smo spasili dobiju dom kakav zaslužuju, a njihovi novi vlasnici ljubimce kakve su želeli. Zadovoljstvo udomitelja sa kojima smo u kontaktu i nakon udomljavanja i sreća naših udomljenih životinja su potvrda pouzdanosti naše jedinstvene metode – algoritma kao pomoći za udomljavanje.

Naš jedinstveni sistem provere kompatibilnosti pomaže vam da prevaziđete izazove i izaberete ljubimca koji je najbolji izbor za vaš dom.