Sreća ima dva imena – Ana i Tili

Broj napuštenih životinja u Srbiji je ogroman. Mnoge životinje nisu ni čipovane, pa je teško utvrditi konačan broj. Svakodnevno se na ulici ostavljaju ljubimci. Neki se udome, pa opet ostave. Udomljenja su retka i mogu se prebrojati na prste. A, ovo je priča koja vraća veru u ljude i dobrotu. Margarita i Sonja, majka i ćerka, udomile su naše Anu i Tili.

Svakom udomljenju se do neba radujemo, a istovremeno i tugujemo i strepimo kako će se kuca ili maca koju smo udomili navići na novo okruženje. Retko, vrlo retko nam se desi da dve životinje nađu dom u jednoj porodici. Kada su nam se javile dve dame, Margarita i Sonja, majka i ćerka, da udome kucu Anu i macu Tili – našoj sreći nije bilo kraja!

Ana je mlad pas koja još nema ni osam meseci, ali je već iskusila šta znači biti izbačen i odbačen. I to dva puta! Udomili smo je kao štene u Novi Sad mladom paru, ali su nam oni nakon manje od dva meseca, javili da ne mogu dalje da brinu o njoj. Naravno, primili smo Anu nazad jer Ana nije stvar već živo biće sa potrebama i osećanjima. Jeste da nemamo svoj prostor, jeste da stalno kuburimo sa manjkom istog, ali nismo mogli i mi da je izneverimo. Ani je, izgleda, Novi Sad suđen jer od nedavno živi – pogađate gde? U Novom Sadu, kod gospođe Margarite.

Tili je takođe mlada maca. Spasila ju je naša Vanja sa jednog od beogradskih mostova. Ne bi Tili dočekala ni sledeći minut da nije bilo Vanje da izleti iz auta i da je spase. Crne mace se teško udomljavaju, ali Tili je imala sreću da njenu lepotu i dobrotu prepozna jedna divna devojka – Sonja. Tili sada živi u zajednici sa još jednim psom, a zajedničko druženje i uživancija sa Anom (koja se sad zove Runa) se podrazumeva.
Hvala Margariti i Sonji na poverenju! Dale su novu šansu za život ovim mladim bićima!

Related Posts