Sestrice su udomljene!

U Srbiji je pojam odgovornog vlasništva još uvek "naučna fantastika"! Panda i Manda su upravo rezultat neodgovornog vlasništva. Dve mrvice, ostavljene su pored puta i prepuštene same sebi jer ljudi ne sterilišu svoje ljubimce. Ipak, Panda i Manda su imale tu sreću da nalete na nas. Ili, mi na njih - kakogod! Zbrinuli smo ih oporavili i udomili! I to u najbolje domove!

Već je padao sumrak kada smo tokom šetnje sa psima primetili dve male prilike kako trče na jednu, pa na drugu stranu ulice. Dva šteneta starosti oko 2,5 meseca, ne teža od vekne hleba, veselo su skakutala dok su se automobili „borili“ da ih ne pregaze. Dan, a i noć koja se spuštala bez daška vazduha, a štenci ostavljeni bez vode, hrane i skloništa. Sa tog istog mesta smo u proteklih godinu dana zbrinuli već tri legla štenaca. Tužno je da niko nije odškrinuo vrata svoje kapije i primio u dvorište ove dve mrvice. Čekale su nas da ih mi zbrinemo i pored već dva legla štenaca koji se oporavljaju od parva. Dve mrvice, Panda (crno-bela) i Manda (bež) nisu nizašta krive. Sa svojih 10 nedelja nisu zaslužile da skapavaju od gladi i žeđi, već da budu pravi ljubimci.

Naša ekipa u sastavu: Beba, Marina i Danijel, ekspresno je zbrinula Pandu i Mandu, očistila ih od parazita, vakcinisala i u najkraćem roku naučila osnovno: da jedu granule, da šetaju uz povodac (doduše, u dvorištu jer nisu primile sve vakcine) i da se druže sa macama. Nakon nepuna dva meseca sestrice Panda i Manda su udomljene kod divnih ljudi.
Uroš je već duže vreme razmišljao o tome da spasi neku životinju sa ulice i pruži joj dom i usvojio je našu Mandu i dao joj preslatko novo ime – Suši (burito). Moramo priznati da je ime odgovarajuće jer je Suši pravi mali valjak debeljan. Još se uči higijenskim navikama, gricne po koju stvar u stanu, ali Uroš i njegova devojka kažu da joj je sve oprošteno jer je Suši prava mala šarmerka!
Pandicu su udomili Ivana i njena porodica koji nisu ranije imali kuce, pa nisu imali iskustva, ali su se fenomenalno snašli sa njom! Svima je brzo osvojila srca, a kako i ne bi kada je Panda jedan divan mali pas, obožava šetnje i da provodi vreme sa svojim ljudima.
Hvala Urošu i Ivani što su dali šansu Suši i Pandi za srećan život!

Related Posts