5. rođendan u novom domu

Naš Leo je dokaz da i rasni psi često dele sudbinu mešanaca. Spletom okolnosti našao se na ulici, a mi smo ga preuzeli kad je već počelo "da mu gori pod šapicama". Bez obzira što je rasan, Lea niko nije hteo da udomi. A, onda je našao najbolji dom - porodicu u čijem društvu je proslavio svoj peti rođendan.

Pas rase bigl pronađen je u martu prošle godine u jednom novosadskom naselju, dok je kopao po smeću na hladnom. Brigu o njemu preuzelo je udruženje „Pet Mondo“ i on je smešten u kući jedne od članica da ne bi opet ostao na ulici.

Pas je dobio ime Leo. Urađeni su mu svi pregledi kod veterinara, a zbog bakterijske infekcije oba uha dobio je adekvatnu terapiju. Na društvenim mrežama pokušano je udomljavanje Lea kao zdravog petogodišnjeg psa, ali iako je privlačio pažnju potencijalnih udomitelja, svi su redom odustajali kada bi čuli da Leo ima skoro pet godina. Biglovi su kao rasa dugovečni i žive u proseku 16-18 godina. U Srbiji, nažalost većina ljudi ne želi da udomi starijeg psa. Kada je vreme već prošlo, jedna porodica iz Novog Sada kontaktirala je udruženje „Pet Mondo“, a šta se dalje dešavalo pogledajte u videu ispod.

Related Posts