Naš novi teniski heroj – Andrea

Mladi teniser Andrea Pićione dokaz je da ljubav prevazilazi sve granice. Nepoznavanje srpskog jezika, propisa, komplikovana birokratija - sve ovo nije bila prepreka za mladog Andreu. Kada je pronašao napušteno štene, nije imao dilemu da li da mu pomogne. A, nije ni koristio činjenicu što je stranac kao izgovor!

Ako ste se ikada zapitali za koga još navijati na teniskim mečevima sem za Novaka Đokovića – mi imamo savršenog kandidata: Andrea Pićione. Ovaj mladić je došao na teniski turnir u Novi Sad i pronašao napušteno štene – ne starije od 6 nedelja. Štene je u stopu pratilo Andreu koji se sažalio i sa njim podelio svoj doručak. Bila je to ljubav na prvi pogled! Gde god bi Andrea krenuo, mališan je išao za njim. Nije imao srca da ga ostavi prepuštenog samom sebi i odmah je štene poveo sa sobom. Mališa je dobio i ime – Novi Sad. E, tu su iskrsli i prvi problemi – Andrea je imao puno obaveza, čekali su ga mečevi i u singlu i u dublu.
Doneo je odluku, uzeo je štene i poneo ga sa sobom u sportski kompleks koji nije „pet friendly“. Nekako je na mešavini engleskog i italijanskog jezika uspeo da izdejstvuje da štene bude sa njim na sportskim terenima. A, potrudio se i da nađe zamenu – osobu koja će mu pričuvati mališana dok igra mečeve: mlada devojka, student medicine, jedan od fizioterapeuta na turniru, ponudila je svoju pomoć. Između svojih teniskih mečeva i uz našu pomoć, odveo je mališu kod veterinara da bi dobio neophodnu zaštitu od parazita i prve vakcine protiv zaraznih bolesti.
Štene će uskoro dobiti svoj mikročip i pasoš kako bi otputovalo u svoj novi dom u Italiji. U ime udruženja Pet Mondo, pružićemo Andrei svu pomoć kako bismo podržali njegovu divnu inicijativu. Kada su Andreu zamolili da prokomentariše svoju odluku da pomogne i usvoji napušteno štene, on je rekao: „To je bila prirodna stvar za mene! Štene je bilo tako malo i trebala mu je moja pomoć! Svako bi u mojoj situaciji učinio isto – to zapravo i nije velika stvar!“
E, pa, za nas je to velika stvar – imamo toliko lutalica u Srbiji, uglavnom zbog neodgovornih vlasnika i nedostatka inicijativa za pomoć životinjama u Srbiji. A, ovo je zaista sjajan primer kako osoba iz inostranstva, usred profesionalnih obaveza, pronalazi sredstva i vreme da pomogne drugom živom biću. I učini ga delom svoje porodice!

Related Posts