Prava „Misija za Izzy-ja“

Kako biste reagovali da ste u mogućnosti da spasite jedan život? Da li biste okrenuli glavu, prekrstili se i ponadali se da će to neko drugi učiniti umesto vas ili biste sve ostavili i krenuli u misiju spašavanja, na put dug 600 km? Ovo je priča o spašavanju i udomljenju! Ovo je priča o tome kako je maleno mače izbeglo sigurnu smrt i dobilo šansu za novi život!

Ovo je Izzy, mače od oko tri meseca. A, zašto Izzy? Pa, zato što je njegovo spašavanje bila prava “Misija za Izzy-ja”. Da li Vi znate nekoga ko bi u sred noći krenuo na put, 350 km od Beograda, da skloni i zbrine iz šume izbačeno mače? E, pa mi imamo sreću da ih poznajemo, a da su neki od njih i članovi udruženja Pet Mondo! Vanja, Marija i Maja nisu čekale sutra, jer to mače možda živo ne bi ni dočekalo naredni dan. A, nisu ni delile postove po društvenim mrežama apelujući za pomoć, već su sele u auto i “sprašinjale” 700 km da bi pomogle drugom živom biću. Za njih je život malog Izzy-ja bio vredan toga, za razliku od onoga ko ga je izbacio u tu nedođiju i osudio na smrt.

I kao da je sudbina htela da nagradi napor Vanje i njenih prijatelja. Izzy je u najkraćem mogućem roku dobio novi dom. Naravno, pre toga Izzy je posetio veterinara, okupao se i očistio od parazita i dobio prvu vakcinu. Naredne vakcine i kastracija slede, o trošku udruženja „Pet Mondo“ jer je naša osnovna premisa da udomljavamo isključivo zdrave, vakcinisane, čipovane i sterilisane životinje. I to je odgovornost koju mi kao odruženje, a i kao pojedinci imamo prema drugim živim bićima i prema svojoj lokalnoj zajednici.

Related Posts