Divna zvana „divnoća“

Njena sudbina nije različita od sudbine drugih neželjenih štenaca. Sićušna, svetle dlake, krupnih bademastih očiju, ipak nije bila dovoljno vredna da je ljudi, koji su je bezdušno ostavili, zadrže. Kolone ljudi su prolazile, a mala Divna je strpljivo čekala da dođe neko da je spasi. Taj neko smo bili - MI! Kao i uvek! Zbrinuli smo Divnu, odgajili i udomili kod Jovane!

Beograd, sredina decembra 2021. godine. Ulicom prolaze užurbani prolaznici, spremaju se za predstojeće praznike i gledaju da se što pre sklone u tople domove. Već je uveliko padao mrak kada smo pronašli sitno štene u mokroj, raspaloj kutiji kraj autobuskog stajališta. Tresla se, sirota, od zime! Da je smestimo – nemamo gde, a znamo da sama neće preživeti hladnu noć!
Šta da se radi, sklonili smo je i smestili sa našim macama Bucom i Jucom koje je strefila ista sudbina, samo koji mesec ranije. Buca i Juca – mačke – su veće od ove mrvice! Pa, koliki nečovek treba da bude da po ovakvom vremenu izbaciš napolje tako malo štene?! Elem, kucu smo nazvali Divna jer je zaista divna!

Nakon inicijalnog karantina, Divna je dobila prvu vakcinu protiv zaraznih bolesti, porasla, nabacila poneki gram i udružila se sa mačkama. U momentu je stekla higijenske navike, naučila da se šeta uz povodac (doduše, po kući) i da se druži i sa drugim psima.
U potpunosti je oporavljena i od nedavno uživa u svom novom domu. Dobila je i novo ime – Simka. Hvala dragoj udomiteljki Jovani što je otvorila vrata svog srca i stana za ovu malu pufnu. A, mi – mi idemo dalje jer još 11 štenaca koji su kod nas traže svoje ljude.

Related Posts