Alba konačno ima dom

Vrlo retko nam se dešava da udomimo malo starijeg psa, pa čak i kada je taj pas u najboljim godinama života kao što je naša četvorogodišnja Alba. Kada nas zovu potencijalni udomitelji, uglavnom su zainteresovani za rasne pse, ali štence. Psi kao Alba dele sudbinu drugih odraslih pasa koje niko neće i koji su svima višak.

Ogroman broj pasa i mačaka u Srbiji nikada ne oseti toplinu doma, i svoje dane provode na ulici ili u nekom od mnogobrojnih prihvatilišta za nezbrinute životinje. Alba je jedna od retkih kuca kojoj se sreća osmehnula i koja je našla trajni dom u malom vojvođanskom mestu Sonta. A, Albin početak nije mirisao na dobro…

Prilikom šetnje po šumi u okolini Beograda, čuli smo da se u žbunju nešto mrda. Zavirivši kroz gusto granje, videli sam prelepo štene od svega nekoliko nedelja. Crno, sa tamnim okicama i sitnim zubićima. Štene se treslo od straha, i imalo je povređenu nogu. Verovatno je mislilo da hoćemo da ga povredimo. Uzeli smo malu Albu i poneli sa nama. Alba je brzo prihvatila novi dom i druge dlakave prijatelje. Povređenu nogicu smo uspeli da saniramo i Alba je mogla da hoda i trči bez posledica. Ipak, nikako nije uspevala da nađe dom! Igrom slučaja porodica iz Sonte je tražila da udomi psa sličnog izgleda i karaktera kao što je Albin. Trebalo nam je više od dva sata da stignemo sa Albom do njenih potencijalnih udomitelja. Strepeli smo za njenu dalju sudbinu i da je daleki put mogao biti uzaludan. Ipak, već pri prvom susretu sa svojim udomiteljima i pri prvom upoznavanju sa svojim novim okruženjem, Alba se odomaćila kao da je tu od malih nogu. Veselo je mahala repićem i trčala po dvorištu. Nakon probnog perioda od četrnaest dana, udomitelji su odlučili da zadrže Albu i učine je delom svoje porodice. Niko nije bio srećniji od Albe i nas!

Related Posts