Životinje o kojima brinemo

Prilikom osnivanja našeg udruženja imali smo na umu jednu misiju – ljubav prema životinjama i potreba da „Sve napuštene životinje dobiju svoj dom“. Mi nemamo svoje prihvatilište, ali ovu činjenicu ne koristimo kao izgovor da ne spašavamo životinje gotovo svakodnevno. U proseku imamo oko 70 mačaka i pasa pod stalnom brigom tokom cele godine. O svima njima se brinemo u domovima naših članova. Predsednica našeg udruženja Mila posvećena je brizi o životinjama iz Pet Mondo porodice i njen dom je sigurna luka za desetine  pasa i mačaka.

Pet Mondo ljubimci su mačke i psi koji su izgubili svoje porodice i domove bez sopstvene krivice. Neki su bolesni, neki su zanemareni ili zlostavljani, a svi su bez doma. Ali, kada su pod našom zaštitom, dobijaju sve što im je potrebno, fizički, emocionalno i psihički, da se oporave, napreduju i pronađu najbolje domove. Našim sadašnjim štićenicima pružamo udobno, svetlo i besprekorno kućno okruženje. Neki od njih se brzo usvajaju, dok neki ostaju s nama godinama. Nadamo se da ćemo moći izgraditi prihvatilište za ugrožene životinje i utočište za stare i bolesne, koje niko neće. To je deo naše strategije do 2030. godine.

NAŠI PSI I ŠTENCI ŠTIĆENICI

Štenci i psi koji žive u našim prostorijama su stručnjaci za uvlačenje pod kožu. Jednom kad se osete bezbedno, do izraza dolaze njihovi posebni karakteri. Neki psi su kod nas došli istraumirani. Drugi su sramežljivi ili nedovoljno socijalizovani. Neki imaju posebne medicinske potrebe. Ali, kada stignu u svoju Pet Mondo porodicu, počinje njihovo isceljenje.

Uz neophodnu veterinarsku negu, ovi psi dobijaju svu pažnju i obuku koja im je potrebna kako bi se oporavili od svoje prošlosti tako da se mogu usvojiti u stalne, ljubavlju ispunjene domove, što je san koji se ostvaruje za većinu pasa pod našom brigom. Mi se naših šapica ne odričemo – Pet Mondo ostaje dom za spašene pse onoliko dugo koliko je to potrebno dok se nađu najbolji udomitelji.

NAŠE MACE ŠTIĆENICI

Svaka mačka je jedinstvena, a ovde ćete ih upoznati sve, od pravih zvezda koje uživaju da su u centru pažnje, do sramežljivih i povučenih. Neke imaju zdravstveno stanje koje ih čini posebnim, dok se druge oporavljaju od zanemarivanja. I naravno, neke su jednostavno imale lošu sreću, pa su postale beskućnici spletom okolnosti ili su rođene na ulici.

Sve mačke kod nas žive dostojanstveno, dobijaju veterinarsku negu, hranu, pažnju i ljubav koja im je potrebna da bi se oporavile od teškog dotadašnjeg života i pripremile se za stalne domove. Mi stoga simuliramo kućne uslove u kojima umesto u kavezima, mačke dolaze u interakciju s prijateljski nastrojenim ljudima u atmosferi slobodnog dnevnog boravka.

Ljubimci o kojima se stara Pet Mondo su trenutno bez doma, ali VI TO MOŽETE PROMENITI! Oni su minijaturni, oni su ogromni, pegavi, tačkasti i na prugice, mladi su ili mladi u duši. Svaki od naših ljubimaca koji se udomljava je prelep, jedinstven i predivan na svoj način.