Promocija udomljavanja životinja

Dovođenje novog kućnog ljubimca kući je velika odluka koja zahteva razmišljanje o mnogo faktora. Oko 100.000 ljudi u Srbiji će ove godine svojim porodicama pridružiti novog ljubimca. Ako bi se više njih odlučilo usvojiti, umesto kupiti, mogli bismo značajno poboljšati broj spašenih životinja i doprineti krajnjem cilju: „Da sve napuštene životinje dobiju svoj dom.“

5 RAZLOGA DA UDOMITE PSA ILI MAČKU
1
Zadovoljstvo je znati da ste spasili jedan život

Procene se razlikuju, ali se ne može se zaobići činjenica da se mnogi psi i mačke ubijaju ili eutanaziraju („uspavaju“) svake godine u Srbiji. Ako se odlučite za usvajanje, znajte da pomažete u rešavanju problema napuštenih životinja u Srbiji. Takođe se odlučujete da ne podržite mnoge odgajivačnice za štence i mačiće koji su prave fabrike za uzgoj i koje stavljaju sopstvenu materijalnu dobit daleko iznad dobrobiti životinja. Usvajanjem umesto kupovine kućnog ljubimca, smanjujete broj napuštenih životinja, a vaš novi ljubimac će vam zauvek biti zahvalan!

2
Dobijate savršenog ljubimca

Pet Mondo ima mnogo zdravih i dobro vaspitanih ljubimaca koji čekaju dom. Pregledamo i vakcinišemo sve mačke i pse koje spasimo, te ih sterilišemo ili kastriramo pre usvajanja. Uobičajeno je verovanje da životinje završavaju na ulici jer su agresivne ili se loše ponašaju. Istina je drugačija – mnoge životinje završavaju na ulici iz razloga koji imaju više veze sa njihovim vlasnicima nego sa njima samima: razvod, selidba, nedostatak vremena i finansijska ograničenja su među najčešćim razlozima zbog kojih kućni ljubimci ostaju bez doma.

3
Uštedećete novac

Usvajanje kućnog ljubimca preko našeg udruženja daleko je jeftinije od kupovine kućnog ljubimca od uzgajivača ili putem drugih izvora. Kupovina psa ili mačke vas može koštati 200 do 500 eura ili čak više. Ako baš želite imati rasnog psa, uvek možete upoznati naše Pet Mondo ljubimce koji traže dom , jer su i rasni psi često napušteni. Savršeno „savršene“ životinje svih rasa, oblika, uzrasta i veličina završavaju na ulici. Činjenica da su završili tamo ne znači da im išta nedostaje. Samo im je potrebna druga šansa.

4
Možete izabrati ljubimca bilo kojeg uzrasta

Iako su štenci i mačići slatki, ponekad mogu zahtevati mnogo truda kako bi se istrenirali. Ako usvojite odraslog psa ili mačku, postoji mogućnost da izbegnete neke od gnjavaža vezanih za obuku učenja vršenja nužde napolju, ili problem vezane za rast zuba, koje možete imati sa štencima i mačićima. Naravno, ako više volite štene ili mače, Pet Mondo ima mnogo umiljatih kuca ili maca koji čekaju na svoj dom.  Usvojeni kućni ljubimac je jednako voljen, inteligentan i odan kao i kupljeni ljubimac, nevažno da li udomite štene, odraslu ili staru životinju.

5
Imate trajan sistem podrške

Pet Mondo pruža podršku udomiteljima jer je dobrobit životinja u novom domu u našem najvećem interesu. Dakle, ako ste zabrinuti u vezi zdravstvenih problema vaše usvojene životinje, želite savet o tome koju vrstu hrane za pse kupiti, ili imate druga pitanja u vezi sa negom vaše mace, pokušaćemo da vam pomognemo. Sve životinje iz naše Pet Mondo porodice su zbrinute do ozdravljenja, i odgojene od strane našeg udruženja. Naši članovi ostaju u povremenom kontaktu sa udomiteljima i na raspolaganju su za svaki savet ili dodatnu informaciju.

ŠTA PET MONDO RADI?

Evo samo nekoliko stvari koje udruženje Pet Mondo radi ne bi li učinili usvajanje kućnog ljubimca što praktičnijim i jednostavnijim:

  • Održavamo bazu ljubimaca dostupnih za udomljenje na našoj stranici Pet Mondo ljubimci;
  • Pružamo najbolju veterinarsku negu i ishranu svim psima i mačkama pod našom zaštitom;
  • Primenjujemo jedinstven algoritam koji identifikuje kompatibilnost životinje i potencijalnog udomitelja;
  • Sprovodimo transparentan postupak usvajanja – uključujući ugovor o usvajanju, pasoš za životinju, mikročip, evidencioni karton, identifikacionu pločicu i „set poklona za usvajanje“;
  • Sarađujemo sa udomiteljima i nakon procesa udomljenja i predstavljamo sve naše usvojene kućne ljubimce i njihove nove vlasnike na našim web stranicama i društvenim mrežama.
Na kraju, stvar je lične odluke da li ćete psa udomiti ili kupiti. Ipak, brojne su prednosti udomljenja, poput nižih troškova, ušteda vremena za obuku životinje i spašavanje jednog života.